Predsjednik SDA Bakir Izetbegović primio delegaciju SDA Hrvatske

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je danas bio domaćin delegaciji SDA Hrvatske koju je predvodio predsjednik Mirsad Srebreniković.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović informirao je delegaciju SDA Hrvatske o aktualnoj političkoj situaciji, kao i o aktivnostima koje se poduzimaju na putu ka punopravnom članstvu u EU, imajući u vidu predstojeće ekonomske i socijalne reforme BiH, te posebno pomenuo prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, što potvrđuju intenzivni bilateralni susreti na najvišoj  razini.

Razgovarano je o unapređenju odnosa kroz intenzivniju suradnju, posebno u pogledu položaja Bošnjaka u Republici Hrvatskoj, te uspostavi snažnije ekonomske saradnje na bazi obostranog interesa.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj, te pružena podrška sa željom da SDA Hrvatske ostvari što bolji izborni rezultat i postane parlamentarna stranka u Saboru RH.

Sastanku su pored predsjednika SDA BiH i SDA Hrvatske prisustvovali Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA, Amir Zukić, generalni sekretar SDA, Hamdija Habul, potpredsjednik SDA Hrvatske iz Dubrovnika, Harun Omerbašić, član Predsjedništva SDA Hrvatske iz Zagreba, Fehim Vukotić, član Predsjedništva SDA Hrvatske iz Dubrovnika, Mumin Hodžić, član Predsjedništva SDA Hrvatske iz Zagreba, Hađija Halidović, član Glavnog odbora SDA Hrvatske iz Zagreba.