Održana osnivačke Skupštine SDAH gradski ogranak Labin

Dana 21.05.2016. godine, u prostorijama kluba Bošnjaka Labin s početkom u 19.15 sati održana osnivačka Skupština SDAH gradski ogranak Labin, koju je sazvao gos. Rasim Halilović, povjerenik za grad Labin i općinu Sveta Nedjelja.
Povjerenik SDAH grada Labina i općine Sveta Nedjelja gosp. Rasim Halilović otvorio je Skupštinu i poimenično pozdravio prisutne visoke goste, članove Skupštine i sredstva javnog priopćavanja, a zatim predložio članove radnog predsjedništva i to:

  1. Mehmeda Džekić – predsjedavajući
  2. Ramizu Trumić – člana
  3. Rasima Čaušević – člana

Predsjedavajući Mehmed Džekić je u ime radnog predsjedništva, članovima Skupštine predložio slijedeći

DNEVNI RED

  1. Otvaranje osnivačke Skupštine i pozdrav visokih gostiju,
  2. Izbor radnog predsjedništva ( 3 člana ),
  3. Izbor zapisničara,
  4. Izbor dva ovjerovitelja zapisnika,
  5. Izbor Verifikacione komisije,
  6. Izbor izborne komisije,
  7. Funkciju kandidacione komisije obavlja povjerenik (sukladno članku 7. stavak 8. Pravilnika o ustroju Stranke),
  8. Izvještaj verifikacione komisije,
  9. Usvajanje Poslovnika o radu osnivačke Skupštine,
  10. Obraćanje visokih gostiju Skupštini,
  11. Izbori:
    a) predsjednika ogranka
    b) predsjedništva ogranka (6 članova)
    c) nadzornog odbora (3 člana)
  12. Obraćanje Skupštini novoizabranog predsjednika ogranka Labin

Nakon što je prihvaćen dnevni red predsjedavajući je počeo voditi Skupštinu prema usvojenom dnevnom redu.

Skupštinu je pozdravio Tulio Demetlika, Saborski zastupnik i gradonačelnik grada Labina. Gospodin Demetlika se zahvalio na pozivu, pozdravio goste i kazao da sa Bošnjačkim asocijacijama u gradu Labinu oduvijek gradi dobre odnose i suradnju za dobrobi Bošnjaka i svih građana grada Labina. Bošnjačke političke stranke prvo SDAH u dva mandata i BDSH participiraju u Gradskom vijeću grada Labina i dobro surađuju u interesu grada Labina. Čestitao novoizabranom predsjedniku i vjeruje i dalje u dobru suradnju. Zatim je predsjedavajući pročitao pozdravni telegram gđa Dolores Sorić predsjednice IDS-a grada Labina.U telegramu želi Skupštini dobar rad, sreće i uspjeha novizabranom rukovodstvu i izražava tradicionalno kvalitetnu suradnju između SDAH i IDS-a.
Skupštini su se još obratili: Gianvlada Klarić, Valter Glavičić, Nenad Borsić, Kemal Velagić, Muhamed Muratagić, Salih Huremović, Hazim ef. Bečirević i Mirsad Srebreniković.

Predsjednik SDAH Mirsad Srebreniković je govorio o stanju i organizaciji u Bošnjačkom nacionalnom korpusu i stranci SDAH. Nakon određene stagnacije SDAH je aktivno krenula u obnavljanje članstva i temeljnih organizacija u mjestima gdje može aktivno djelovati. Osnovani su ogranci u Velikoj Gorici, Petrinji, večeras u Labinu, a zatim krećemo u Poreć, Vodnjan, Rovinj, Gunju, Split i drugim mjestima. SDAH će imati kvalitetan ustroj na području Republike Hrvatske. Sa dobrom organizacijom i dobro odabranim kadrovima moguće je osigurati artikuliranje naših političkih interesa. Pozivam novoizabrano rukovodstvo Labina i Svete Nedelje na dobru i uspješnu suradnju u realizaciji naših ciljeva.

Za predsjednika ogranka jednoglasno je izabran gosp.Rasima Halilovića. Gospodin Rasim Halilović uživa veliko povjerenje u sredini u kojoj živi pa i dalje. Posjeduje političko iskustvo, drugi je mandat u Gradskom vijeću Labina i podpredsjednik je istog, drugi je mandat član vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije, i cijenjeni član Bošnjačke zajednice.

Za članove predsjedništva izabrani su: Ramiza Trumić, Denis Kuralić, Nurdin Delić, Bećo Redžić, Ragib Mujić, Esad Spahić

Za članove Nadzornog odbora izabrani su:

  1. Nešet Taletović
  2. Esad Ahmetović
  3. Mersija Bašić

Gospodin Džekić je u ime radnog predsjedništva čestitao izabranim, zaželio i puno sreće u radu i da svojom aktivnošću doprinesu društvenom napretku.
Predsjednik Halilović se na kraju svima zahvalio na ukazanom povjerenju, a njegovo obraćanje dajemo u nastavku.

OBRAĆANJE
Rasim Halilović- predsjednik

Dame i gospodo!

Prije svega zahvaljujem se na povjerenju koje ste mi ovom prilikom ukazali da budem na čelu ove političke stranke SDAH ogranak Labin. Također zahvaljujem se i u ime predsjedništva ogranka na ukazanom povjerenju.
Zašto SDAH a nije više BDSH? Ovim činom mi u Labinu dokazujemo da nema nedodirljivih. Nećemo se vraćati u povijest ali vrijedno je samo spomenuti zadnje parlamentarne izbore. Prisjetimo se samo koliko je bilo naših kandidata za Sabor. 8! Gdje smo? Nigdje!
Zato nas je potaknulo da ujedinimo sve i povežemo u jednu stranku.
SDAH nam je naša matica i zadržala je osnovu za dalje političko djelovanje.
Na ovom području djeluje od 1991. godine s više ili manje uspjeha. Da bi uspjela i ujedinila sve nas potrebno je puno rada i truda ali i dobrih ljudi koji se nalaze u našim tijelima.

Pojedinac bez obzira koliko bio odličan i sposoban ne može puno napraviti bez kolektiva.

Svjedoci smo stanja društvenih odnosa u Republici Hrvatskoj ali i u našoj zajednici kao nacionalnoj manjini u Hrvatskoj. Sa sadašnjim stanjem smo kao građani ali i kao pripadnici nacionalne manjine nezadovoljni i moramo pojedinačno ali i društveno sve učiniti da se stanje popravi jer imamo za to sve resurse.

Mi smo i do sada težili i sve činili kao politički i manjinski subjekt u gradu Labinu da se svim građanima osigura osnovna perspektiva.

Ja vjerujem da će u centar političkih zbivanja SDAH postaviti čovjeka-građanina, čovjeka koji će u svakoj prilici biti uz nas.

Mi bošnjački identitet moramo graditi sa svim legalnim subjektima koji djeluju u ovome društvu.

Mi moramo graditi i izgraditi otvorenost političke stranke za sve one koji u njoj žele ostvarivati političke interese a sve u korist i interes svih članova društva i društvene zajednice.

I zato naša ideja jest da je neophodno da smo u zajedništvo s Općinom Sv. Nedjelja. Smatram da tom suradnjom doprinosimo boljitku u svim pogledima i da možemo lakše zajednički ostvariti sve zadane ciljeve i programe.

Imamo zaista dva razumna čovjeka koji nas uvažavaju i poštuju. A to su gosp. Demetlika i gosp. Klarić. Mi s njima i oni s nama možemo puno toga ostvariti i mislimo da je njima u interesu da je naša suradnja što kvalitetnija.

U svome radu zalagati ću se za demokratski odnos unutar političke stranke, jer demokratska rasprava, uvažavanje drugog mišljenja, tolerancija, uvažavanje i poštivanje unutar članstva uvijek će stvoriti dovoljno kvalitetnog prostora za donošenje prihvatljivih, korisnih rješenja.

Vjerujem da ću u vama imati dobre suradnike za brži i kvalitetniji napredak bošnjačke nacionalne manjine, te lokalne, regionalne i šire društvene zajednice za dobrobit svih njenih građana.

Hvala !