Armin Hodžić o hrvatsko-bošnjačkim odnosima u BiH i Hrvatskoj: “Treba smirivati situaciju u BiH, a ne dizati tenzije”

Glavni tajnik SDA Hrvatske, Armin Hodžić, komentirao je naslovnicu Globusa na kojoj se proziva Bakira Izetbegovića zbog kampa “Askeri”.

Što vam je zasmetalo?

Prije svega, situaciju u regiji treba smirivati, e ne podizati tenzije. Ovaj tjednik slovi kao relevantan i ovakve naslovnice i tekstovi ne pridonose rješavanju problema.

Što je sporno u tekstu?

Uloženo je puno napora da bi se nešto dokazalo. Nema argumenata, tekst vrvi manipulacijom, autor ide u osmanlijsko doba i pokušava izvući neke bitke. Nepotrebno. Svi moraju raditi na tome da smiruju situaciju i prodonose suradnji svih naroda i država u regiji kako bi mogli ići naprijed.

Snimka je uznemirila stanovnike Usore, a bila je povod i tekstu u Globusu. Na snimci vidimo djecu, ali vidimo i ljude za koje se smatra da su vehabije. Ima li opasnosti od indoktrinacije?

Volio bih stvari postaviti logično. Vidimo djecu. Većina dječaka ni za deset godina neće biti vojno sposobna. Raspitao sam se o čemu se radi i rečeno mi je da je riječ o izletu. Nisam vidio nikakvo indoktriniranje koje je usmjereno protiv ikoga. Ovakvih grupa ima vjerojatno na stotine, ne samo u BiH već i u Hrvatskoj. Veći mi je problem što se valjaju po blatu u zimskim uvjetima i mogli bi se prehladiti prije nego postati radikali. U BiH nema mjesta tome. BiH živi u toleranciji i samo takva može živjeti.

Pogledajte cijeli razgovor:

Izvor: N1