U Sarajevu započela posjeta Foruma mladih SDA Hrvatske Bosni i Hercegovini

U petak, 15.04.2016.g. u Sarajevu, započela je prva zvanična posjeta novoizabranog rukovodstva Foruma mladih SDA Hrvatske Bosni i Hercegovini, na čelu sa predsjednikom Imranom Srebrenikovićem, gdje je domaćin Asocijacija mladih SDA Stari Grad Sarajevo.

Gosti iz Hrvatske, u pratnji članova AM SDA Stari Grad obišli su Muzej Alija Izetbegović, nakon čega su se zaputili u prostorije Općinskog odbora SDA Stari Grad Sarajevo, gdje je organiziran prvi radni sastanak sa predsjednikom AM SDA Stari Grad, Hilmijom Arnautovićem i članovima Općinskog odbora AM SDA Stari Grad.

Sastanku je prisustvovao i Predsjednik Kantonalnog odbora AM SDA Sarajevo, Adis Holjan, koji je izrazio zadovoljstvo uspostavljenim konekcijama te naglasio da se radi o jednom pozitivnom trendu, gdje se nakon osnaživanja konekcija sa SDA Sandžaka, točnije Novog Pazara, sada uvezujemo i sa našim SDA-ovcima iz Republike Hrvatske.

Predsjednik Foruma mladih SDA Hrvatske, Imran Srebreniković, nakon uvodnog predstavljanja istakao je kako ga raduje činjenica da svoju prvu posjetu nakon izbora, rukovodstvo FM SDA Hrvatske pravi baš u Sarajevu i Starom Gradu te da se nada da će u budućnosti biti puno više posjeta sa obje strane, koje će rezultirati boljim i kvalitetnijim radom omladinaca SDA kako u Hrvatskoj tako i u BiH.

U ime domaćina, Asocijacije mladih SDA Stari Grad, dobrodošlicu je izrazio predsjednik Hilmija Arnautović i predstavio plan posjete, te na razmišljanje dao ideju razmjene omladinaca u predizbornim kampanjama, na način na koji to radi AK Partija u Turskoj i istakao da su baš Lokalni izbori 2016.g. prilika da se takvo što uspostavi i da se u predizbornoj kampanji SDA BiH pridruže omladinci SDA iz Hrvatske, Sandžaka, Bošnjačke stranke iz Crne Gore i sl.

U dva dana, koliko posjeta FM SDA Hrvatske Sarajevu traje, omladinci će u subotu ujutro imati zajednički termin rekreacije, kao dio standardne aktivnosti AM SDA Stari Grad.

Također, važno je naglasiti da će u subotu, 16.04.2016.g., pod domaćinstvom AM SDA Stari Grad, u Centrali SDA, biti održan sastanak rukovodstava AM SDA BiH, FM SDA Hrvatske i AM Bošnjačke stranke Crne Gore, što je jedinstvena prilika da se potakne pitanje suradnje i razmjene iskustava između ovih organizacija, kao i međusobne ispomoći u određenim aktivnostima.

Isti dan, planiran je i prijem za goste, u Vijećnici, kojeg će upriličiti dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.