Održane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora SDAH

U subotu 29.02. 2020. godine, održane  sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora SDAH. Prihvaćen je Izvještaj o financijskom poslovanju SDAH za 2019. godinu. Usvojeni su Izvještaji o radu Stranke u prethodnoj godini te donijet  Programa rada i Financijski  plana SDAH za 2020. godinu. Razmatrani su razni aspekti učešća SDA H u nadolazećim parlamentarnim izborima te raspravljalo o potencijalnim kandidatima. Odlučeno je da SDAH izlazi na predstojeće Parlamentarne izbore, a za kandidata SDAH određuje se Bermin Meškić.

Navodili su se i mogući partneri s koji bi podržali kandidata SDAH, odnosno s kojima još treba razgovarati da bi podržali imenovanog.

Bermin Meškić, rođen je 26. 3. 1985 zvanje magistra prava stekao je početkom 2012. godine diplomirajući na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i voditelj je Pravne službe Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Završio je jednogodišnji stručni diplomatski studij Diplomatske akademije u organizaciji  Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Bio je član Savjeta za nacionalne manjine pri Vladi Republike Hrvatske, ispred bošnjačke nacionalne manjine. Sudionikom je brojnih edukacija iz područja pravnih znanosti. Relevantan je sugovornik za pravna pitanja pozicioniranja vjerskih i nacionalnih manjinskih zajednica u Hrvatskoj i šire, te promotor zaštite ljudskih prava, temeljnih sloboda i interkulturalnog dijaloga. 

U prigodnom programu održana je Svečana sjednica Glavnog odbora SDAH povodom obilježavanja 29. obljetnice osnivanja prvog ogranka u Istri ogranka SDA Pula.